Tekenpraktijk de Tuit

Voor holistisch tekenen en schilderen

Welkom!


Leuk dat je een bezoek brengt aan mijn website.

Laten we eerst even kennismaken.

Mijn naam is Simone van Herwaarden, ik ben getrouwd met Edwin en samen hebben we twee prachtige zonen. We wonen op een geweldig plekje, in de Achterhoek, met veel natuur om ons heen. Voorheen heette het plekje waar we nu wonen de Tuit, vandaar de naam tekenpraktijk de Tuit.


Ik liep al een tijdje op het pad van bewustwording, zelfrealisatie toen ik in aanraking kwam met de beeldtaal in tekeningen. Deze twee werelden ontmoetten elkaar op een introductiedag op de KOLAM in Zutphen. 
Aan de ene kant is daar mijn intu├»tieve ontwikkeling, waarbij ik me steeds meer bewust werd van mijn eigen autonomie en mijn eigen weten. Door naar mezelf te luisteren en mezelf te ontdekken, luisteren naar mijn innerlijke bron. Los van mijn ratio en mijn verstand. 

En aan de andere kant is er een stuk in mezelf waarvan ik me niet bewust ben, mijn onbewuste. En daar wordt de beeldtaal interessant, want door te tekenen verschijnt het onbewuste op papier. Bijvoorbeeld; ik wil een volwassen vrouw tekenen. Technisch gezien weet ik best hoe een volwassen vrouw eruit ziet en hoe ik dit kan tekenen. Maar telkens als ik dat probeer verschijnt er een klein meisje op papier. Ik kan telkens opnieuw beginnen maar ik kan ook in gesprek gaan met dit meisje, want de kans is groot dat ze mij wat wil vertellen. Hierdoor geef ik mijn innerlijk kind een stem, en word ik steeds meer heel. Vandaar ook de uitdrukking genezend tekenen, helend tekenen. Dit alles op holistische wijze; waar handelen, voelen en denken samenkomen.


Voel je welkom!

Tekenpraktijk
De Tuit
Tuitstraat 3
7054 AB Westendorp
06 50 40 47 95